Theater THT - Toon Hart Theater

THT-theaterblokken & THT-theaterdagen
Er wordt nog volop ontwikkeld. Zo komen er na de zomer THT-blokken van 6 weken waarbij je kan denken aan Shakespeare, bewegingstheater, teksttheater, schrijven en spelen met teksten, … Deze zullen we afsluiten met een (korte) voorstelling voor publiek in de THT-studio. Nieuwsgierig naar THT-theater? Meld je aan voor een THT-theaterdag (€ 29,95 *).

Theater dat raakt!

Theater met diepgang en vaak een eigen vorm van bewegingstheater. Ik schrijf eigen stukken met thema’s uit mijn eigen leven, onderwerpen uit de wereld om mij heen of de grote buitenwereld.

De enige vaste kracht ben ik. Er kunnen steeds wisselende spelers of samenstellingen zijn. In wezen zou iedereen mee kunnen spelen in mijn stukken.

Op dit moment staat het theater van Theater THT zelf een beetje stil. Dat wil niet zeggen dat ik stil zit als theatermaker. Zeker niet. In oktober spelen er 2 theaterproducties waarbij ik de regie heb. Daarnaast geef ik improvisatielessen aan beginners en gevorderden. Dus genoeg drama in mijn leven.

Typische Hilde Teksten
Ik schrijf musicals/theaterteksten op maat. Van monologen tot 60 spelers. Van korte stukken tot avondvullende voorstellingen. Voor mezelf of voor anderen. Ik vind het heerlijk om te vlechten met de ideeën van anderen en de dingen die zich in mijn hoofd afspelen. Een periode lekker laten sudderen in mijn hoofd. Dan settel ik mij achter de laptop met thee en kabelspekken. Dan schieten mijn vingers letters op het scherm.

De laatste jaren schrijf ik musicals voor groepen 8 op maat. Niet de standaardmusicals voor deze groepen. Nee, de dingen die zij er in willen hebben. Niets is te gek. Puzzelen vanwege wie met wie wil of juist geen goeie chemie hebben. Ik kom in de klas om te brainstormen. Daarna ontvang ik van elke speler een ingevuld THT-vragenformulier met wat hij/zij wil qua rol, teksthoeveelheid, dansen en zingen, etc.

Reacties van ouders en docenten zijn vaak lovend. Bijzonder dat ik het altijd voor elkaar krijg om ieder kind de rol van zijn/haar leven te geven. Te knallen binnen zijn/haar mogelijkheden. I love it!

Aanmeldformulier THT Theater

* Alle prijzen zijn exclusief BTW (21%)

Nieuwsbrief

contact

  • Westerwoldestraat 29, 9405GA, Assen
  • + 31 6 44 25 27 99
  • KvK: 69416567
  • BTW: NL002155119B25
  • IBAN: NL26RABO0146843231